Onderhoud van de kookplaat

Olie inbakken

De kookplaat van de Del Nord is gemaakt van zwart staal en zal corroderen wanneer de olie er niet goed ingebakken wordt. Laat de olie enkele minuten inbakken totdat de kookplaat glanst, herhaal dit proces meerdere keren om een goede olie-laag te vormen. Dit proces zal helpen bij het voorkomen van corrosie.

Onderhoud na gebruik

Na gebruik van de kookplaat, laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder voedselresten en gemorste vloeistoffen onmiddellijk met een zachte doek of keukenpapier. Gebruik geen schurende of bijtende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Indien nodig kunt u een mild reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van kookplaten. Volg de instructies op de verpakking.

Periodiek onderhoud

Als de kookplaat gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, wordt aanbevolen om deze elke 15-30 dagen te behandelen met olie. Omdat het aanbrengen van olie op een koude kookplaat lastig kan zijn, kunt u een sprayflacon met pancoating gebruiken voor een efficiënte en gelijkmatige verdeling. Spuit een dun laagje olie op het oppervlak van de kookplaat en veeg het gelijkmatig uit met een zachte doek of keukenpapier. Laat de olie enkele minuten inbakken voordat u de kookplaat opbergt of opnieuw gebruikt.

Belangrijke opmerkingen:

  • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de kookplaat tijdens het onderhoud en de reiniging.
  • Zorg ervoor dat de kookplaat volledig is afgekoeld voordat u begint met schoonmaken of onderhoud.
  • Voorkom overmatig gebruik van olie, omdat dit kan leiden tot ophoping van residu en rookontwikkeling tijdens het koken.
  • Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot uw specifieke kookplaatmodel.

Volg deze richtlijnen regelmatig om uw kookplaat van zwart staal in optimale conditie te houden en corrosie te voorkomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *