Onderhoud van het corten staal

Verwijderen van vlekken

Tijdens het koken kunnen oliespatten vlekken veroorzaken op de corten stalen basis van je Del Nord barbecue. Deze vlekken zijn niet te verwijderen. Om de vlekken minder zichtbaar te maken, kan de gehele corten stalen basis worden behandeld met olie. Gebruik een keukendoek om een dun laagje olie gelijkmatig aan te brengen op de corten stalen basis. Wrijf de olie voorzichtig in de basis totdat deze gelijkmatig is bedekt. Door deze behandeling zal de gehele sokkel donkerder worden, waardoor de vlekken minder opvallen.

Regenachtige weersomstandigheden

Bij regenachtig weer kan er licht vettig water van de corten stalen basis aflopen. Dit water kan blijvende vlekken veroorzaken op lichtgekleurde stenen of houten oppervlakken. Zorg ervoor dat de corten stalen basis is geplaatst op een geschikte ondergrond die bestand is tegen vlekken en niet wordt aangetast door het water dat ervan afloopt.

Belangrijke opmerkingen:

  • Tijdens het onderhoud dient u voorzichtig te werk te gaan om krassen of beschadigingen aan de cortenstalen basis te voorkomen.
  • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt tijdens het onderhoud van de cortenstalen basis.
  • Gebruik bij voorkeur een geschikte olie voor metaal of cortenstaal volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
  • Volg altijd de instructies van de fabrikant met betrekking tot het onderhoud van de cortenstalen basis.

Door regelmatig onderhoud en behandeling met olie kunt u de cortenstalen basis van uw kookplaat in goede staat houden en de vlekken minder zichtbaar maken. Zorg ervoor dat u de basis plaatst op een geschikte ondergrond om mogelijke vlekken op andere oppervlakken te voorkomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *