Honing Gamba’s met zwarte sesam en zoetzure groenten

Ingrediënten

12 grote gamba’s gepeld en darmkanaal verwijderd
200 ml honing
rode viseitjes
1 komkommer
1 gele wortel
1 paarse wortel
1 oranje wortel
8 cherrytomaten (gekleurde)
zwart sesamzaad
100 ml sushi azijn
20 gr rietsuiker
diverse cresses en eetbare bloemen
peper en zout naar smaak
olijfolie

Bereidingswijze

Maak een zoetzuur van de azijn en suiker. Schil de wortelen en snij ze in brunoise van ca 5×5 mm. Zet een pan met water op bakplaat van de Del Nord, laat het koken en blancheer de wortel. Niet allemaal tegelijk maar eerst de gele, daarna de oranje en uiteindelijk de paarse. Marineer deze in aparte schaaltjes met het zoet zuur. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij deze ook brunoise 5×5 mm. Snij de tomaten in kwarten.

Stook de Del Nord verder op, doe in een pan de honing en laat deze op de bakplaat warm worden. Besprenkel de gamba’s met olijfolie en strooi er zout en peper naar smaak over.

Grill de gamba’s en als ze gaar zijn haal ze door de warme honing heen en bestrooi ze met zwart sesamzaad.

Leg de gamba op een bord en serveer hem met een mengeling van de zoet zure groenten en versier deze met viseitjes, cresses en eetbare bloemen.

Recept van Meat the BBQ