Gegratineerde warme oesters met een topping van romige spinazie

Ingrediƫnten

12 verse oesters

1 handvol vers gewassen jonge bladspinazie

1 eetlepel mascarpone

1 eetlepel zure room

2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas

1 gesnipperde sjalot

vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Begin met het openen van de verse oesters door middel van een oestermes. Verwijder eventuele stukjes schelp die achterblijven tijdens het open breken
  • Snijd vervolgens de bladspinazie in dunne reepjes en snipper de sjalot fijn
  • Meng de bladspinazie en sjalot met de mascarpone, zure room, parmezaanse kaas en voeg naar smaak zwarte peper toe
  • Roer het mengsel goed door elkaar en verdeel dit vervolgens over de oesters
  • Tip: top de oesters af met een laagje parmezaanse kaas
  • Leg de gevulde oesters vervolgens elk op een propje aluminiumfolie neer op de Del Nord Barbecue
  • Laat de oesters 8 tot 10 minuten verwarmen en serveer ze direct
  • Tip: garneer de oesters eventueel nog met een beetje extra zwarte peper en eventueel wat fijngehakte peterselie

Met dit heerlijke recept voor warme oesters met romige spinazie zult u uw gasten zeker imponeren. De combinatie van de zachte textuur van de oesters, de romige spinaziesaus en de knapperige Parmezaanse kaas zorgt voor een unieke smaakbeleving. Dit gerecht is een uitstekende keuze voor liefhebbers van zeevruchten en zal uw culinaire vaardigheden in de schijnwerpers zetten.