3 aubergines
100 gr feta
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie
1 citroen (biologisch)
1 teen knoflook
Snuf oregano
Snuf peper en zout
Paar blaadjes verse munt
Zorg dat je de pijnboompitten licht roostert voordat je aan de rest begint.
Ga vervolgens aan de slag met de dressing: pers het teentje knoflook uit, rasp de citroen en pers het sap uit. Hak de blaadjes munt fijn. Meng vervolgens de olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, oregano, peper, zout en fijngesneden munt door elkaar.
Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 tot 1,5 centimeter dik.
Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de aubergine op de BBQ (of grillpan) ca. 5 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Leg de gegrilde aubergine op een bord, bestrooi met feta en besprenkel met de dressing. Bestrooi als laatste met de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct en eet smakelijk!