Gegrilde zeebaars met garam masala

Ingrediënten

4 zeebaarsfilets

1 el garam masala

zout

peper

2 el zonnebloemolie

1 citroen in plakjes

zeezout

1 ui fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, geplet

2 tl verse gember, geraspt

1 tl gemalen komijnzaad

1 groene peper, fijngesneden

1 blik tomatenblokjes 400 gr

200 gr kikkererwten uitgelekt

1 el tamarindepasta

Griekse yoghurt

Bosje verse koriander

Papadum

Bereidingswijze

Maak een stoof van de kikkererwten in een gietijzeren pan met deksel op de Del Nord bbq. Bak de ui in de helft van de olie zacht, voeg knoflook, gember, komijn en chilipeper toe en bak het een paar minuten. Voeg tomatenblokjes en 200 ml water toe en roer de kikkererwten, tamarindepasta en 1⁄2 van de garam masala toe en verwarm dit ongeveer 5 minuten. Zet opzij tot gebruik.

Snij de zeebaarsfilets op de huid in. Maak een marinade van de overige olie, 1⁄2 van de garam masala, zout, peper en smeer de zeebaars ermee in en laat 10 minuten marineren.

Grill de zeebaars op de Del Nord BBQ en verwarm de kikkererwtenstoof.

Serveer de borden met kikkererwten, hierop een filet van de zeebaars met huidzijde omhoog, wat streepjes met Griekse yoghurt en een takje verse koriander en een stuk papadum.