Het vuur aansteken

Een open vuur barbecue is een geweldige manier om buiten te koken en te genieten van heerlijk gegrild vlees en groenten. Maar hoe steek je een open vuur barbecue nu eigenlijk op de beste manier aan? In deze blog leggen we uit hoe je met de Del Nord barbecue het vuur aansteken moet.

Beste hout om te gebruiken voor de Del Nord 

Het beste hout die je kunt gebruiken voor de Del Nord barbecue is beukenhout of essenhout, omdat dit veranderd in mooie dikke houtskool. Het ideale formaat houtblokken is ongeveer 10 x 30 centimeter. We raden af om grotere blokken hout te gebruiken. Deze hebben de neiging om snel vuur te vatten, maar branden over het algemeen niet goed op vanwege het gebrek aan zuurstof in de kegel. Het beste is om hout zonder schors te gebruiken en het hout op te slaan in een ruimte met minder dan 15% luchtvochtigheid. De hoeveelheid hout die nodig is voor een avond koken op de Del Nord BBQ is afhankelijk van de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. 

De beste manier voor het vuur aansteken 

Stapel de blokken hout twee op twee, alsof je een blokhut aan het bouwen bent. Het is belangrijk dat de schorskant naar buiten gericht is om rookvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat de stapel hout ongeveer 4 lagen hoog is, zodat er voldoende houtskool overblijft om de kookplaat warm te houden. Leg in het midden van de stapel hout licht ontvlambaar materiaal, zoals kleine takjes of een aanmaakblokje. Steek vervolgens het licht ontvlambare materiaal aan en al snel zal het vuur zicht verspreiden van beneden naar boven in de houtstapel. De buitentemperatuur speelt een belangrijke rol bij de tijd die nodig is om de kookplaat goed op te warmen. De tijd kan variëren tussen de 25 en 30 minuten in de lente en zomer en 45 tot 60 minuten in de herfst en winter. Als al het hout veranderd is in houtskool kan het koken op de bakplaat gaan beginnen!

Nu je weet hoe je het beste jouw Del Nord barbecue kunt aansteken, kan je gaan beginnen met het maken van de lekkerste gerechten. Op onze website vindt je verschillende recepten die erg lekker zijn om op de barbecue te bereiden. Veel kookplezier!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *